Wie ben ik?

Muziektherapeut Janneke Timmerman

Mijn naam is Janneke Timmerman. Ik heb Vaktherapie muziek gestudeerd aan de HAN. In de zomer van 2021 ben ik gestart met Muziek Mobiel, vanuit mijn passie voor muziektherapie. Ik maak graag muziek, het liefst speel ik basgitaar en dat doe ik dan ook in de band MADAM.

Naast mijn werk vanuit Muziek Mobiel, ben ik werkzaam als muziektherapeut bij WZU Veluwe.

Als muziektherapeut vind ik het erg belangrijk om uit te gaan van de mogelijkheden van ieder mens en degene hierin zoveel mogelijk eigen regie te laten houden. Het is erg leuk om samen uit te zoeken wat er wél kan.

Met muziek wordt vaak meteen gedacht aan ‘mooie’ muziek maken, maar voor mij staat plezier maken boven aan. Daarbij biedt muziek de mogelijkheid om dingen te ervaren, te uiten en te oefenen, zonder dat hier een bepaalde cognitie of vaardigheid voor nodig is die de cliënt vroeger nog wel had, maar nu niet meer. Hierdoor ervaart die persoon meer zijn kracht en minder zijn onzekerheden. Dit vind ik een van de mooiste aspecten van muziektherapie.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT) en van de Federatie van Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Daarnaast ben ik ingeschreven in het Register van Vaktherapie en ben ik Wkggz geregistreerd.

Bijscholingen: 

– Neurologische muziektherapie

– BIM-methodiek